Глава партії "Слуга народу" оцінив можливість відмовитися від вакцини Covishield

16.03.2021, 06:30

На вчорашньому брифінгу глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко прокоментував позицію партії щодо питання можливої ​​відмови від вакцини Covishield (AstraZeneca).

За словами політика приймати рішення про відмову ще рано, оскільки в Україні не достатня кількість людей вакцинували від коронавируса. Порівнювати ситуацію в Україні з іншими країнами не правильно, оскільки в інших країнах відмовляються від вакцини AstraZeneca тому, що вони отримали свої результати вакцинації.

"Ті країни, які почали відмовлятися (від вакцини AstraZeneca - ред.), У них точно ширше процес пройшов, щоб отримати якісь результати у себе всередині ... Якщо у нас поки немає достатньої кількості випадків вакцинації, то відмовлятися, мені здається , рано. Давайте трохи повакцініруемся ", - заявив він.

За його словами, в першу чергу прищепити від коронавируса необхідно ті групи, які мають широкий контакт з населенням. Зокрема, медичних працівників, соцпрацівників і поліцейських.

"А тоді будемо робити далекосяжні висновки. Я думаю, що питання вакцинації важливий, враховуючи, що у нас починається поки поступове збільшення випадків коронавируса. Є ризик увійти в третю хвилю, єдиний шанс не увійти (в неї - ред.) - це вакцинації ... Якби увійшли в третю хвилю, тоді почнеться локдаун і все інше ", - додав Корнієнко.

Нагадаємо, ряд європейських країн на час призупинили застосування вакцини AstraZeneca серії ABV5300 через можливі побічні ефекти, зокрема утворення тромбів. Партія даної серії була доставлена ​​в 17 країн Євросоюзу і включає в себе 1 млн доз вакцини.

Читайте АСН в Google News