COVID-19: Суми можуть потрапити у «червону» зону

15.03.2021, 10:14

Сьогодні, 15 березня, на щотижневій оперативній нараді у Сумській міськраді обговорили актуальні питання життя громади, які стосуються медицини, пише SP.

Начальник міськвідділу охорони здоров’я Олена Чумаченко під час апаратної наради в мерії повідомила, що в Сумах перевищений один із індикаторних показників по визначенню регіонів із значним поширенням COVID-19. Ці показники визначають рівень епідеміологічної небезпеки.

“Якщо більше двох показників протягом трьох діб будуть перевищені, то ми можемо потрапити в “червону” зону”, – повідомила Чумаченко.

Також начальник міськвідділо поінформувала про кількість сумчан, які перебувають у лікарнях міста.

“У міських клінічних лікарнях на лікуванні перебувають: у лікарні №5 – 86 осіб, 48 пацієнтів на кисневій підтримці, 8 – у відділенні інтенсивної терапії та четверо на ШВЛ; у лікарні №4 знаходяться 32 хворих, 25 осіб отримують кисень вільним потоком і один хворий на інвазивній вентиляції легень; у дитячій клінічній лікарні перебуває 32 дитини, четверо – у відділенні інтенсивної терапії. На сьогодні у лікувальних закладах міста є 77 вільних ліжок для дорослих і всі вони забезпечені киснем та 46 ліжок для дітей, усі вони забезпечені киснем. В обласних лікарнях також мешканці Сум перебувають на лікуванні. На сьогодні в обласному центрі інфекційних хвороб перебувають 42 пацієнти, 36 із них на кисневій підтримці, четверо у відділенні інтенсивної терапії і двоє на ШВЛ. У госпіталі для ветеранів війни перебуває 35 пацієнтів, 25 осіб отримують кисень вільним потоком, у відділенні інтенсивної терапії – чотири і двоє на ШВЛ. В обласній лікарні – 41 хворий, у відділенні інтенсивної терапії четверо і з них чотири особи на ШВЛ”, – Олена Чумаченко, начальник міськвідділу охорони здоров’я.

За тиждень захворіли 704 мешканці міста, що на 34% більше, ніж попереднього тижня. Померли – 18 осіб. За весь період помер 301 пацієнт – 1.2% від захворілих. Усього із початку пандемії в Сумах зареєстровано 24 418 випадків. Серед них 23 450 дорослих та 962 дитини. Продовжують хворіти 1 565 сумчан.

Загалом за останню добу в Україні виявили 6 792 випадки COVID-19. Померли 130 людей, одужали 3 491 пацієнтів.

Читайте АСН в Google News