Синоптики "змагаються" в прогнозі потепління на тлі випав вчора снігу в Україні

13.03.2021, 08:05

Зараз в Україні в багатьох областях мокрий сніг та дощі. Тим часом синоптики розповіли, коли ж прийде довгоочікуване тепло, передає новинний портал Сегодня. Відзначається, що народний синоптик Леонід Горбань вже зазначив, що весна в березні буде схожа на теплу зиму, а вже в травні прийде тепло, яке може нагадати літо.

Народний синоптик розповів, що в кінці другої третього березня настануть холоди, ми вже в принципі можемо спостерігати. Лише в останні 10 днів першого місяця весни прийде справжнє тепло, і погода стане весняної. Правда, це триватиме недовго: вже в квітні температура знову опуститься, а холодні дні будуть чергуватися з теплими. 20 градусів тепла і більше прийдуть тільки в кінці квітня, вважає експерт.

Травень, зазначив Леонід Горбань, здається жарким. Після 6-8 числа, коли будуть дощі, температура може трохи знизиться, проте це буде недовго. Уже в 20-х числах місяця температура досягне позначки більше 30 градусів. В кінці місяця в Україні вже буде температура від 22 до 27 градусів тепла. На початок червня в Україні вже прийде спека і грозові зливи.


Варто відзначити, що поки в Україні погодні умови залишають бажати кращого. Раніше синоптики радили водіям пересісти з особистих транспортних засобів або зовсім не залишати будинки, якщо є така можливість. У ряді областей опади - мокрий сніг, дощ і сніг. З цієї причини, якщо ви раптом вирішили прогулятися на свіжому повітрі, то не забувайте одягатися по погоді, щоб не застудитися - від шапок зараз точно не час відмовлятися.

Читайте АСН в Google News