У Хорватії помер пацієнт після вакцинації. Відразу після заяви ВООЗ про відсутність смертей

13.03.2021, 06:44

У п'ятницю 12 березня під багатьох ЗМІ з'явилася інформація з заявою ВООЗ про відсутність смертей після застосування вакцин від коронавируса. Дана заява була засновано на статистиці після застосування більш 268 млн щеплень від коронавируса, яких було зроблено в світі за станом на 9 березня.

Це повідомлення було зроблено Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) після опублікування офіційних заяв Данією, Ісландією, Італією та Норвегією про припинення використання вакцини британсько-шведської компанії AstraZeneca і Оксфордського університету після появи даних про освіту тромбів у привившихся.

І буквально відразу, після того, як з'явилася в ЗМІ ця інформація, мережею почали поширюватися дані про смерть жінки, яка отримала щеплення від коронавируса вакциною AstraZeneca. Даний випадок зафіксований в Хорватії. Це перший летальний результат, який може бути пов'язаний з наслідками застосування проти-Коронавірусние препарату.

Згідно з інформацією Хорватського агентства лікарських засобів і медичних товарів, надійшло одну заяву про смерть в результаті легеневої емболії (тромб в легеневої артерії) 91-річної громадянки Хорватії. Вона була раніше щеплена препаратом AstraZeneca.

В агентстві, зокрема, відзначили, що на основі наявної медичної документації неможливо встановити причинно-наслідковий зв'язок щодо даного смертельного випадку. Через це організація запросила всю необхідну додаткову інформацію для встановлення причин смерті.

Читайте АСН в Google News