Росія напружилась - НАТО розгортає тактичні РСЗВ в безпосередній близькості від баз окупантів

11.03.2021, 12:45

Як стало відомо зі слів редактора лояльного до Росії грецького блогера, активіста, автора видання Greek City Times Пола Антонопулос, НАТО планує розмістити на території Румунії тактичні системи залпового вогню HIMARS.
Дані тактичні ракетні комплекси розроблені в США і дозволяють вести вогонь або 6 ракетами РСЗВ типу MLRS або 1 тактична ракета типу ATACMS. Ракети другого типу можуть летіти на відстань до 300 кілометрів і нести на собі як керовані, так і касетні боєприпаси.

Нагадаємо, що Румунія є членом НАТО, тому розміщення даних комплексів на її території не суперечить інтересам альянсу, при цьому Російські війська, що знаходяться поза межами території самої Росії (в Придністров'ї і в окупованому Криму) будуть знаходитися на відстані ракетного удару.

Проросійський аналітик зазначає, що дані комплекси вже надійшли на озброєння 81-го батальйону, що знаходиться в прикордонних з Молдовою фокшани.

Іншими словами, в разі повномасштабної війни між Росією і країнами НАТО під ударом можуть опинитися не тільки об'єкти російської армії в Криму, але також частини і з'єднання Оперативної групи російських військ в Придністровському регіоні Республіки Молдова, а також т.зв. "Миротворчий контингент" Російської Федерації. Відзначимо, що згадані вище ракетні комплекси HIMARS здатні вражати цілі на відстані до 300 кілометрів, а відстань до Криму становить 230 кілометрів. Всього в Румунії буде розміщено 54 пускові установки HIMARS.

Читайте АСН в Google News