Синоптик розповіла про прийдешню погоду. Теплого буде мало

10.03.2021, 18:30

Як повідомила на своїй сторінці народний синоптик Наталка Діденко, в найближчі дні погода в Україні буде формуватися за рахунок дії циклону.
Вже найближчої п'ятниці синоптик прогнозує дощ, сніг, сильний вітер. При цьому завтрашня погода ну викликає поки у неї побоювань - вона буде відносно спокійною, з сонцем і невеликим морозом.

За словами Наталки Діденко, 11-го березня "ще можна насолоджуватися сухою погодою і навіть подекуди сонечком" і все тому, що поки ще потужний антициклон Luitgard блокує просування циклону з Європи.

Однак в п'ятницю, 12 березня він не витримає і циклон все ж накриє країну. Очікується ускладнення погоди з опадами і сильним вітром.
Але завтра, 11 березня, ще буде без опадів. Температура вночі опуститься до морозів, очікується -4 ... -9 градусів. На Сході, північному сході, місцями в центральних областях -9 ... -14 градусів, на Заході близько нуля.

Вдень у четвер передбачається від -3 до +3 градусів, а на Заході потеплішає до +4 ... + 7 градусів. У західних областях і Приазов'ї завтра можливий поривчастий вітер до штормового.

У Києві 11 березня опади не передбачаються. Найближчої ночі -4 ... -6 градусів, удень 0 ... +2 градуси.

Синоптик попередила, що 12-го березня очікується ускладнення погоди, яке пов'язане зі зміною повітряних мас.

В Українському гідрометцентрі показали карти погоди. Судячи з ним, 11 березня нас чекає сонячний день з нічним морозом. А 12 березня на Заході - дощ з мокрим снігом, на Півночі та в Центрі сильний, місцями помірний сніг, на Сході опади малоймовірні. При цьому нічні морози в п'ятницю все ще будуть, потеплішає лише на Заході.

Читайте АСН в Google News