Синоптики попереджають. Неділю буде найхолоднішим днем усього місяця

06.03.2021, 23:02

В Україні в передсвятковий Неділя 7 березня очікується істотне похолодання. Як повідомляють різні синоптики, а так само метеослужби, температура може опуститися до позначки нижче 10 градусів. Крім того похолодання буде супроводжуватися сильними поривами вітру, що додасть по відчуттях ще кілька градусів в мінус.

Сильні морози до -12 ° С вдарять по крайнього північ країни. Однак температура може відчуватися ще холоднішою на тлі штормового вітру.

Про це розповіла синоптик Наталія Діденко в своєму Facebook, а також повідомили ресурси Ventusky і Meteoprog.

"Воскресіння в Україні обіцяє бути вітряним (карта сильного вітру). Пориви північно-західного вітру можуть досягати штормових!" - попереджає синоптик.

За даними Діденко, опадів у неділю майже не очікується. Тільки в темний час доби на півночі і північному заході очікується сніг.

"Якісь істотні опади завтра в Україні - навряд чи, аж хіба пізно ввечері на Волині, Рівненщині та в усіх північних областях є ймовірність снігу і мокрого снігу", - додає вона.

Вночі буде морозно, -2 ... -7 ° С, на крайній півночі України та в Карпатах термометри покажуть до -9 ... -12 ° С. Вдень очікується +2 ... + 6 ° С, додає фахівець.

Діденко також спрогнозувала погоду на 7 березня для киян.

"У Києві [погода] в неділю передбачається з сильним вітром, холодної, вночі до -3 ... -6 ° С, завтра вдень +2 ... + 4 ° С", - додає експерт.

При цьому за її словами, це будуть останні морозні вихідні. Наступного тижня починаючи з п'ятниці очікується стабільне тепло до +7 ... + 10 ° С.

Орієнтуючись за даними ресурсу Ventusky, морози можуть бути ще сильнішими - до -13 ° С на крайній півночі країни.

За даними Meteoprog в неділю синоптики попереджають про посилення вітру. Практично по всій країні його пориви можуть досягати штормових значень - до 20 м / с.

У центральних, західних і східних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-західний, 7-12 м / с. Температура повітря вночі -8 ...- 5 ° С, вдень + 2 ... + 5 ° С. У північних регіонах рівень тепла буде триматися на тих же відмітках, але також висока ймовірність випадання снігу в нічний час.

У південних областях вдень буде тепліше - + 5 ... + 8 ° С. У нічний час доби такі ж сильні морози. При цьому очікується суха погода з мінливою хмарністю.

У Києві мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер південно-західний, 5-10 м / с. Температура повітря вночі -4 ...- 1 ° С, вдень 0 ... + 3 ° С.

Читайте АСН в Google News