Шмигаль про динаміку COVID в Івано-Франківській області: як на початку пандемії. Ляшко вилетел в область.

16.02.2021, 14:19

Динаміка COVID в Івано-Франківській області схожа на ситуацію в початкових пандеміях у Чернівецькій області. На сьогодні на Прикарпатті фіксується вспышка захворювання.

Про це на селекторному засіданні у президенти України заявляв прем'єр-міністр Денис Шмыгаль, передає сайт президента.

За його словом, епідемічна ситуація в областях розного. Є регіони, де рівень захворюваності на поміркований, але немає і вспышки.

"Упродовж неділі така ситуація спостерігається в Івано-Франківській області. Єдиночасно там фіксувалося близько 400 заборонених. Поки так залишається близько 400 випадків. Динаміка схожа на ту, що була в початкових пандеміях у Чернівецькій області. - відзначити Шмигаль.

По стану 16 лютого в області ситуація з коронавірусом не покращується. За даними на сайті Рада національної безпеки та оборони України з загальнодоступною системою моніторингу поширення епідемії коронавірусної ситуації пандемії в Україні на утро зареєстровано 621 нових випадків захворювань.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко терміново виїхав в Івано-Франківську область. Причина - ситуація з COVID і переповнені больниці.

Про це говоримо у звітах на сайті президента за результатами селекторного ради.

За словом прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, в цій області на сьогодні надзвичайно високий рівень захворюваності, а в багатьох містах зайнято більше 90% місцевих жителів у великих районах.

"В Івано-Франківській області - один із найбільших рівнів захворюваності на 100 000 населення та другий найбільший рівень за кількістю зайнятих коек - у середньому 73%. За мінування суток захворіло 621 людина. При цьому в областях 9 339 активних більших, більше, ніж у місто Киеве ", - відзначив Шмигаль.

Він додав, що сьогодні пройде засідання місцевої комісії з питань ТЕБ ​​та ЧС. В область срочно выехал Виктор Ляшко.

"Надо більше змінитися в ситуації, внаслідок виходу за сніг доставки пацієнтів скорими в інші області, де є вільні місця, особливо затруднено, буде розглянуто варіант розробки додаткових кроватей у регіонах", - підкреслив президент Володимир Зеленський.

Читайте АСН в Google News