Водохрещенські морози в Україні, підморозить не по-дитячому

19.01.2021, 09:00

Календар безповоротно наблизив українців до одного з найбільших християнських свят, Йордань, або Водохреща. Ця пора зими здавна славилася шикарними снігами і морозами. І нехай великих снігів в Україні досі не було, але на Водохреща мороз до - 20 і подекуди сніжок, все ж засипле землю, в добавок до того, що вже лежить білим покривалом. Про це розповіла Наталія Діденко на своїй сторінці в Facebook.

За прогнозом Діденко, Україна 19-го січня, на Водохреща, буде належати потужної зоні високого атмосферного тиску, антициклону під назвою Dragica. Дану зону видно на Карті 1.

Опадів Україні на Водохреща, по завіреннях Наталки Діденко, практично не буде. Тільки в західній Україні відгомін атмосферного фронту північно-західного циклону Flaviu, близького родича циклону Goran, зачепить нашу країну, засипаючи снігом. Також невеликий сніг можливий на Кримському півострові.

Найближчої ночі очікується мороз -17-24 градуси, а денна температура буде знаходиться в діапазоні -9-15 градусів. У західних областях, на Закарпатті, Львівщині, Івано-Франківщині та в Чернівецькій області вже відчули перші ознаки потепління, там протягом дня -4-7 градусів.

У Києві на Водохреща буде холодно. Вночі в -16-19 градусів, вдень -12-14 градусів. На Івана, морози почнуть відступати не тільки в столиці а й повсюдно на всій території України.

22-го січня в Україні різко зміниться погода, помінявши полюсність на термометрах, очікуються плюси, танення снігу і супроводжуюча дану погодну ситуацію сльота і мряка. Це видно на другий представленої синоптиком карті.

 

 

 

Читайте АСН в Google News