Чиновники соцстраху привласнили 25 мільйонів гривень з бюджету

09.11.2015, 16:38

Співробітники Служби безпеки викрили чиновників Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності, які розтратили понад 25 мільйонів гривень бюджетних коштів. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Чиновники Фонду привласнювали державні кошти при проведенні в 2012-2014 роках тендерних торгів на закупівлю санаторно-курортного лікування. Переможцями визначалися організації, які фактично не є профільними установами. Також комерційні структури були пов'язані між собою через засновників, що суперечить умовам конкурсних торгів. Всі умови участі та переможці за відповідними лотами були заздалегідь узгоджені «правильними» учасниками та чиновниками. Також чиновники підробляли і вносили недостовірні дані до платіжних документів. Гроші, що надходять з бюджету, перераховувалися підприємцям за надання консультаційних послуг, не пов'язаних з предметом закупівлі», - сказано в повідомленні.

У підсумку, держава зазнала збитків на 25 мільйонів гривень. Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 358 КК України.

Читайте АСН в Google News