Зеленський пропіарил державну компанію

01.01.2021, 17:30

Як повідомляла прес-служба Офіса Президента в четвер, 31 грудня, Володимир Зеленський в ході свого візиту в Івано-Франківській області прокомментував ситуацію з тарифами на газ.

Протягом свого обращення лава держави напомнив, що з серпня в Україні заробив ринок газу для населення, а тепер розробка може вільно вибрати собі постачальника газу з вигідними умовами. При цьому Президент не використовувався і прокламував послуги державної компанії на цьому ринку (добре, що не приватної, - прим. Ред.). Зелений рада радить українців вибирати у постачальника послуг з продажу державного нафтогазу, ціни у якого на 30-50% нижче, ніж у інших постачальників.

"Государственные компании для того и нужны, чтобы работать в интересах общества, создают выгодные возможности для обычных людей. Нафтогаз четко показывает украинцам, как компания предоставляет газ дешевле", - відзначив Зеленський і додав, що вже обговорив з головою НАК Андрій Коболев питання ціни за населення.

На сьогодні в Україні постачання газу для домогосподарств здійснюють більше 50 компаній. У залежності від постачальника та регіональних цін ціни на газ істотно відрізняються. Наприклад, ціна на газ за січень 2021 року від Нафтогази становить 7,22 грн / куб. м з НДС, тоді як ціна регіональних газсбитів у середньому рівні 9,9 грн / куб. м с НДС. Постійні постачальники в різних регіонах іногда встановлюють ціну на газ для населення на 30-40% вище, ніж у Нафтогазі.

"Ми навіть знайшли одну компанію, яка пропонує 50% більшу ціну, ніж" Нафтогаз ", - відзначив Зеленський.

За його словом, Нафтогаз запропонує найвищі ціни на ринку. Я буду боротися за зниження цін, не спостерігаючись на ринку.

У зв'язку з цим Зеленим призваним органом влади на місцях розв'язувати людей, як можна заощадити на платежах за газ, зокрема, вибираючи державне господарство, а також користуючись послугами державного Ощадбанку для постачальників газу та проведення розробок. Це дасть можливість сэкономити на газеті до 40%.

Читайте АСН в Google News