Виявилося - мігрень може бути першою ознакою захворювання коронавірусів

29.11.2020, 16:51

Як повідомляють журналісти РІА-М з коментаря медика-невролога з лікарні інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги Наталія Глущенко, одним з перших симптомів захворювання коронавірусом- не підвищення температури або сухий кашель, а гострий головний біль.

Вона уточнила, що при захворюванні китайським вірусом сильного ураження зазнають не тільки легені пацієнта. COVID-19 в значній мірі впливає на нервову систему. А втрата смаку і запаху безпосередньо пов'язана з нервовою системою людини.

За її словами, симптоми COVID-19 можуть нагадувати грип, застуда або обмежитися тільки втратою нюху і смаку - все залежить від тяжкості захворювання.

«Якщо ви запитаєте родичів або знайомих, які хворіли COVID-19, то вони вам скажуть, що за кілька днів до появи основних симптомів їх мучила сильний головний біль. Як правило, коли до нас, неврологів, звертаються пацієнти зі скаргами на сильний головний біль, вони категорично заперечують захворювання коронавірусів.

Шукають інші патології, роблять дорогу томографію. А потім виявляється, що це один з перших симптомів. І, звичайно, всі вже знають, що у більшості хворих коронавірусів порушуються нюх і смакові відчуття. Це також порушення з боку нервової системи », - пояснила вона.

 

Читайте АСН в Google News