Черговий рік в Миколаєві нашестя кажанів перед зимою

18.11.2020, 10:00

Як повідомляють місцеві ЗМІ, в Миколаєві велика кількість кажанів виявили жителі одного з районів. Біля дев'ятиповерхового будинку миші лежали прямо на землі і не реагували на світло. За словами очевидців, їх було близько ста. Про цю історію розповів миколаївець Євген Руденко на сторінці в соціальній мережі в групі "ЗОО" Фенікс "
«За адресою Защука, 27а в Миколаєві, близько дев'ятиповерхівки мало не сотня кажанів, дихаючих. Можливо хтось викинув в сплячому стані. Хто знає, що можна зробити, зробіть, будь ласка! », - написав чоловік.

Справа в тому, що з настанням холодів і перших морозів кажани ховаються на зимівлю. Чарівні, маленькі створіння, які живуть поруч з нами в наших будинках, що прикрашають нічне небо. Але в сучасному світі, в місті сховатися на зимівлю їм вкрай складно.

На зимівлю вони зазвичай відправляються в печери, підвали, старі сараї, горища будинків. Іноді їх можна побачити на балконах. Не варто турбувати їх зимовий сон. Зимує кажан взагалі здається мертвою, без будь-яких ознак життя, але варто їй зігрітися, вона "оживає", відкриває очі, розправляє крила і знову готова до польоту. Але це буде тільки в кінці весни, коли з'являться літаючі комахи - їх основна їжа.

З миколаївськими сплячими мишами все обійшлося благополучно - їх підібрали волонтери.

Читайте АСН в Google News