Pfizer своєю заявою про випуск ефективної вакцини від коронавируса обвалили акції Zoom і Netflex

10.11.2020, 11:30

Вакцина від коронавіруса розробки фармацевтичних компаній Pfizer і BioNTech ефективна в більш ніж 90% випадків. При масовому тестуванні зараження коронавірусом сталося менш ніж у 100 пацієнтів.

Про це сказано у заяві компанії Pfizer.

Наголошується, що з 43,5 тисяч випробувачів тільки 94 після її використання заразилися коронавірусом. Всі добровольці отримали дві дози препарату. Через 28 днів після введення починає діяти імунітет проти COVID-19.

Компанії продовжують дослідження вакцини по частині безпеки, але попередньо побоювань щодо її використання. Повністю зібрати дані про безпеку препарату планують до кінця третього тижня листопада.

В кінці місяця Pfizer і BioNTech планують подати документи на схвалення вакцини американськими властями для екстреного використання в медичних службах.

Фондові ринки США виросли до рекордних денних значень на тлі новин про успішну третю фазу випробувань вакцини проти COVID-19, розробленої Pfizer.

Про це пише Business Insider.

Після відкриття торгів 9 листопада S&P 500 показав зростання на 3,6%, збільшившись до 3634 пунктів. Dow Jones - до 29 757,35 пункти, зростання становило 5,1%. Nasdaq виріс на 0,8% до 11 989,18 пункти.

В основному почали дорожчати акції авіакомпаній, ресторанів і фінансового сектора. У той же час папери компаній, які виросли в період дії коронавірусних обмежень, стали стрімко падати.

Акції DocuSign, Peloton, Wayfair, Zoom, Netflix та інших втратили в ціні. Наприклад, папери Zoom через новини про вакцину впали на 20%, а Netflix - на 4,6%.

З початку року, коли почала набирати обертів пандемія по всьому світу, акції Zoom Video виросли на 635%, Amazon, Netflix, Shopify - на 79,2%, 59,1%, 162,8% відповідно.

Читайте АСН в Google News