Імунолог назвав задишку самим насторожує симптомом коронавируса

08.11.2020, 08:30

Російський імунолог-алерголог Володимир Болібок висловив думку, що задишка, особливо в поєднанні з тахікардією, є найбільш насторожує симптомом коронавирусной інфекції COVID-19.

Він пояснив, що вважати частоту дихання необхідно в стані спокою.

«Сіли в крісло, заспокоїлися - і просто дихаєте, вважаєте своє дихання. Для здорової дорослої людини частота дихання становить від 16 до 20 вдихів в хвилину. Якщо дихання частішає, це говорить про те, що розвивається дихальна недостатність », - розповів лікар в бесіді з« Лентой.Ру ».

При цьому, за його словами, особливу увагу на даний симптом слід звернути в разі відсутності підвищеної температури тіла.

«Якщо людина без температури має прискорений ритм серця і задишку, то це говорить про те, що потрібно бити на сполох, викликати лікаря, робити КТ легенів», - сказав Болібок.

Раніше позаштатний пульмонолог МОЗ Росії Сергій Авдєєв повідомив, що температура вище 37,5 ° С зустрічається у 90% хворих коронавірусів, ще у 30% спостерігається задишка. Також приблизно у 40% є слабкість і стомлюваність.

Завідувач лабораторією біотехнології і вірусології факультету природничих наук Новосибірського державного університету Сергій Нетьоса, доктор біологічних наук, член-кореспондент РАН, в бесіді з URA.RU прокоментував можливий зв'язок між групою крові пацієнтів і тяжкістю перебігу коронавируса.

Читайте АСН в Google News