У Пітері чергове резонансне вбивство. На цей раз убитої відрізали палець

27.10.2020, 11:30

Викладача-біохіміка з Санкт-Петербурзького державного технологічного університету знайшли в Петербурзі убитої і з відрізаним пальцем, повідомив РІА Новини в понеділок джерело в силових структурах.

"Тіло викладача біохімії 1986 року народження виявили в неділю в квартирі будинку на вулиці Димитрова (Фрунзенський район). У жінки пошкоджена шия і відрізана фаланга пальця", - сказав співрозмовник агентства.

За попередніми даними, злочинець відрізав палець для розблокування смартфона. Порушено кримінальну справу про вбивство, обставини з'ясовуються.

Як кажуть, жінка жила економно і на її рахунках було кілька мільйонів рублів. Вона загинула за три-чотири дні до виявлення.

Крім це співробітники слідчо-оперативної групи виявили, що всі щілини вікон і дверей були забиті ганчірками, по всій видимості, щоб уникнути витоку запахів розкладання.

Серія жорстоких убивств з розчленуванням сталася в Санкт-Петербурзі за останні два роки, що привернуло велику увагу громадськості й викликала велику кількість жарти на тему "Расчленінграда".

Найвідомішими стали два таких злочини. У листопаді 2019 року, за даними слідства, історик Олег Соколов застрелив аспірантку і свою кохану Анастасію Єщенко з обрізаного мисливського карабіна, а пізніше спробував позбутися від тіла, розчленував його пилкою і ножівкою.

А в липні вже нинішнього року українського репера Енді Картрайта (Олександра Юшко), на думку СК Росії, вбила і розчленувала дружина. Його останки згодом знайшли упакованими в п'ять пакетів.

Читайте АСН в Google News