Виктор Бут предрек США начало гражданской войны в ночь после выборов

26.10.2020, 09:00

Російський бізнесмен Віктор Бут, який відбуває 25-річне ув'язнення в американській в'язниці, передрік США нову громадянську війну, яка може початися в ніч після дня виборів. Про це написав у дипломатичному листуванні з кореспондентом РІА Новини сам росіянин, що стежить за американською передвиборною кампанією з спецблоку комунікаційного контролю федеральної в'язниці Меріон в штаті Іллінойс.

"Дуже схоже на те, що вечір дня виборів увійде в підручники історії, як офіційна дата початку другої громадянської війни в США: обидві сторони не визнають результати виборів у разі своєї поразки. Обидві сторони готові використовувати будь-які трюки і прийоми з досвіду всіх кольорових революцій і переворотів, які США ініціювали і здійснили в світі за останні 50 років: масові протести, окупацію Білого дому, заворушення, всі трюки майдану - щоб перевернути результати вже минулих виборів на свою користь ", - написав Бут.

Вибори президента США відбудуться 3 листопада. Американці будуть вибирати президента на чотири роки, 33 сенаторів на шість років і всіх 435 членів палати представників на два роки.

"Турбує мене і те, що в такій ситуації постійно збільшуються шанси виникнення якогось відволікаючого події, яке повністю змінить весь дискурс, наприклад чергової війни, в цей раз - можливо, з Іраном або Китаєм", - додав росіянин.

Віктор Бут був затриманий в Таїланді в 2008 році під час спецоперації американських спецслужб і згодом екстрадований в США. Росіянина звинуватили в намірі продати партію озброєння ліворадикальної угруповання "Революційні збройні сили Колумбії", а в 2012 році засудили до 25 років позбавлення волі.

Читайте АСН в Google News