"Слуга" народу поскаржився на стеження

24.10.2020, 21:21

Глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія виявив пристрій стеження на своєму автомобілі.

Про це він 24 жовтня повідомив на своїй сторінці в Facebook, інцидент підтвердили і правоохоронці (щоб подивитися фото, доскролльте до кінця сторінки).

"Сьогодні о 13:25 приїхав на роботу, спрацював датчик тиску шин, вийшов з машини і оглянув колеса, під заднім правим колесом виявив невеликий згорток. Викликав поліцію, працює бригада вибухотехніків. За попередніми даними пристрій стеження", - написав він.

В ефірі телеканалу "Наш" Арахамія сказав, що після роботи вибухотехніків з собакою стало зрозуміло, що на місці немає вибухівки.

За його словами, слідчі демонтували підозрілий предмет, він був на досить потужних магнітах.

"Дістали його з чохла, там виявився предмет стеження, тобто GPS-трекер, який працює за допомогою SIM-карти. Вилучили, в тому числі, SIM-карту" Київстар ", - розповів нардеп.

Він додав, що також були виявлені батарейки, щоб пристрій міг працювати протягом декількох місяців. При цьому не відомо, як довго цей пристрій вже працює.

"Попередньо, цим предметом є трекер для відстеження переміщень автомобіля. Знахідку буде направлено на експертне дослідження", - йдеться в повідомленні.

 

Читайте АСН в Google News