Ось такі ось "сябри". Білоруська опозиціонерка відмовилася визнати російську окупацію Криму

24.10.2020, 11:33

Дружина і лідерка штабу кандидата в президенти Білорусі Валерія Цепкало Вероніка відмовилася озвучити чітку позицію щодо Криму та частини Донбасу і визнати російську окупації цих територій України.

Білоруська опозиціонерка в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" закликала обговорити це питання "трохи пізніше".

Також Цепкало зазначила, що зараз у них головне питання полягає в "звільненні своєї країни від окупації Лукашенка".

Своєю чергою віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що поки в Білорусі не визначаться в цих питаннях, демократії в Білорусі не буде.

"Будьте готові, що ви повинні чітко сказати, що Крим є українським, і весь Донбас - український", - закликав міністр.

Цепкало запевнила, що якби думка білоруського народу "хоч якимось чином допомогла вирішити конфлікт між Україною і Росією - ми б обов'язково висловилися".

"Нам потрібні добросусідські відносини як з Росією, так і з Україною... Білорусь готова бути майданчиком для переговорів між Україною і Росією. Ми цінуємо відносини як з Україною, так і з Росією. У нас величезна кількість родичів, друзів, знайомих, партнерів і в Україні, і в Росії. І для нас вкрай важливо вибудувати добросусідські відносини і як з Україною, так і з Росією", - розповіла вона.

 

Читайте АСН в Google News