Жорсткий карантин: в Кабміні українцям пригрозили локдауном

22.10.2020, 14:01

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов допускає повторення "локдауна" країни в разі ігнорування громадянами вимог адаптивного карантину, незважаючи на те, що раніше його планували вводити в разі крайньої необхідності.

Про це він сказав в ході брифінгу за підсумками засідання уряду в середу.

"Я вважаю, що якщо ми будемо дотримуватися всіх вимог по соціальному дистанціювання, носіння масок в громадському приміщенні, дотримання самоізоляції в разі підозри на Коронавірусние інфекцію, ми уникнемо" локдауна ". Якщо ж ми продовжимо ігнорувати ці вимоги, можливо все ... Нам потрібно розуміти, що ми насилу перезапускати економіку, перейшли в режим адаптивного карантину, який дозволяє територіям з погіршеної епідемічною ситуацією працювати в умовах такого адаптивного карантину, тому, якщо ми будемо дотримуватися всіх карантинних умов, то "локдаун" нам не загрожує, якщо ми будемо байдуже до цього ставитися, безвідповідально, можливі різноманітні варіанти ", - сказав він.

При цьому, за словами Немчинова, сьогодні була представлена ​​доповідь секретаріату Ради національної безпеки і оборони (РНБО) за прогнозом розвитку ситуації з коронавирусной інфекцією, за підсумками якого прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив керівникам Одеської, Харківської, Донецької, Львівської обладміністрацій і місту Київ по посилення роботи через невиконання доручень з підготовки пропозицій в частині розгортання внемедіцінскіх закладів розміщення хворих коронавірусів.

Читайте АСН в Google News