Трамп звинуватив Китай в свою хворобу

08.10.2020, 11:02

Дональд Трамп звинуватив Китай в поширенні коронавируса. Про це президент США заявив у своєму відеозверненні, опублікованому в Twitter

«Це помилка Китаю. І Китай заплатить більшу ціну за те, що вони зробили з нашою країною і з миром », - заявив американський лідер.

Раніше Трамп неодноразово називав COVID-19 «китайським вірусом» або «Уханьского вірусом», що викликало обурення багатьох груп захисників цивільних свобод. Вони заявляли, що подібна мова може викликати спалахи расизму і насильства по відношенню до американців азіатського походження.

Про зараження Трампа коронавірусів стало відомо вранці 2 жовтня. У його дружини Меланії Трамп тест також виявив коронавірус. Через кілька днів у президента знайшли антитіла до інфекції. Лікуючий лікар Трампа Шон Конлі розповів, що американський лідер йде на поправку. Його вже відпустили з госпіталю додому, де він, за словами доктора, провів першу спокійну ніч. В даний час, як повідомив Конлі, у Трампа не виявляються симптоми хвороби і він відчуває себе добре.

Читайте АСН в Google News