Вчені розповіли про небезпечної мутації коронавируса

02.10.2020, 00:58

Коронавірус SARS-CoV-2 здатний трансформуватися в 10 різних форм для проникнення в організм, встановили британські вчені з Інституту Френсіса Кріка.

В ході експерименту фахівці з'ясували, що шипи коронавируса змінюються і стають більш чіпкими. Це дозволяє їм краще зв'язуватися з перебувають на поверхні клітин людини білком ACE2 і проникати в організм, пише 30 вересня FoxNews.

«Це дуже складний процес взаємозв'язку рецепторів вірусу і здорової клітини в порівнянні з більшістю вірусних білків. Ні у грипу, ні у ВІЛ немає такого складного механізму проникнення », - зазначив один з авторів дослідження, науковий співробітник лабораторії університету Дональд Бентон.

Крім того, вчені дізналися, що зміни шипів коронавируса відбуваються дуже швидко - в лабораторних умовах за 60 секунд. Однак, на думку експертів, в реальному житті процес займе більше часу.

Відзначається, що коронавірус зазнає такі мутації, щоб захистити себе від виявлення антитілами організму. Фахівці сподіваються, що відкриття дозволить зрозуміти, чому вірус настільки заразний і як з цим боротися.

Читайте АСН в Google News