Кравчук закликав не висувати Україні ультиматумів

01.10.2020, 01:00

На що відбулася в середу 30 вересня засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в режимі відеоконференції за участю делегацій України, Російської Федерації та при модераторство ОБСЄ задоволена довгий (чотири години) час тривало обговорення процедурних питань, що, позбавила змоги відразу перейти до розгляду питань порядку денного засідання.
«Не блокувати переговорний процес і зосередитися на питаннях, у вирішенні яких зацікавлені громадяни України», - закликав уповноваженого представника Російської Федерації Бориса Гризлова глава делегації України в Тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук на початку засідання.

Глава київської делегації в контактній групі Донбасом Леонід Кравчук заявив, що Україна не дозволить нікому пред'являти їй ультиматуми.

«Не висувайте нам ультиматуми. Ми не в СРСР. Україна - незалежна держава, яка не дозволить диктувати йому будь-які умови », - наводяться його слова на сайті українського президента.

Крім того, Кравчук закликав не блокувати переговори і зосередитися на питаннях, «у вирішенні яких зацікавлені громадяни України».

Раніше Кравчук заявив, що не має наміру відвідувати Донбас, поки там не з'являться умови для поїздки.

Читайте АСН в Google News