МЗС поспішив заспокоїти - безвізу нічого не загрожує

22.09.2020, 13:15

Останнім часом в соціальних мережах часто можна почути повідомлення про загрозу скасування безвізового режиму в'їзду в країни Європи для громадян України. Хто розганяє цю інформацію, кому це вигідно, можна подивитися на тих, хто часто і голослівно про це заявляє.

Офіційну версію Міністерства закордонних справ України озвучила перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

Україна не отримувала від представників Європейського союзу з офіційною інформацією про можливий перегляд безвізового режиму. Відповідні заяви можуть звучати лише від окремих політичних фігур.

За її словами, зараз немає ніяких загроз для безвіза з ЄС.

"Україна не отримувала від представників Європейського союзу на офіційному рівні інформацію про перегляд безвізової політики по відношенню України. Певні заяви, які можуть звучати, це заяви політичних фігур", - сказала Джапарова.

Нагадаємо, євродепутат і член комітету у закордонних справах Віола фон Крамон звинуватила українську владу в лобіюванні своїх кандидатів на посаду глави САП. За її словами, такі дії Києва ставлять під загрозу безвізовий режим з ЄС і наступний транш макрофінансової допомоги.

При цьому в Офісі президента закликали не політизувати процес.

Також повідомлялося, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що безвіз з ЄС не скасовується через ситуацію з САП.

Читайте АСН в Google News