У мережі з'явилися результати протестів проти капітуляції перед резиденцією Президента в Конча-Заспі

11.09.2020, 08:01

Як стало відомо Аналітичної службі новин, після анонсованих на вечір четверга 10 вересня протестів проти капітуляції, організована декількома організаціями, відкрито заявляють свою незгоду зокрема з питання спільного інспектування позицій українських ЗСУ з бойовиками терористичних організацій.

В акції протесту біля в'їзду в Будинок відпочинку "Конча-Заспа", де розташована резиденція президента України Володимира Зеленського, взяли участь представники "Рух Опору Капітуляції", партії "Національний корпус", "Демократична Сокира", "Правий сектор" та інших патріотичних, ветеранських і націоналістичних організацій.

Акція проходила з закликом не допустити інспектування позицій українських військових проросійськими бойовиками незаконних терористичних утворень - так званих ЛДНР, і покарати відповідальних за таке рішення посадових осіб, зокрема главу української делегації в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) Донбасом Леоніда Кравчука і його заступника Вітольда Фокіна .

Всього біля в'їзду на територію державних дач зібралося близько 100 автомобілів і десяти мотоциклів. Чисельність учасників акції становить кілька сотень людей. Про це повідомив кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Протестуючі перекрили в'їзд в Будинок відпочинку ДУС, розклеїли на його заборі банери з написами "Ні капітуляції!" і розписали паркан президентської резиденції гаслами "Імпічмент", "Свобода" та іншими. Крім того, учасники акції запустили феєрверки і запалили фаєри біля паркану будинку відпочинку "Конча-Заспа" Державного управління справами.

Між співробітниками правоохоронних органів і протестуючими виникли невеликі сутички, які були швидко припинені з обох сторін.

Читайте АСН в Google News