Літо - все. У Росії, наприклад, вже заморозки.

03.09.2020, 08:31

Російський гідрометцентр попередив жителів деяких регіонів нашого сусіда про можливість заморозків. Негативні температури в найближчі дні очікуються в Карелії, на півдні Сибіру, ​​а також на Уралі і північному сході Поволжя. Про це передає РІА Новости з посиланням на наукового керівника Гідрометцентру Романа Вільфанд.

«Осінь вже наступила на європейській території, і це значить, що в континентальних регіонах температура буде знижуватися. Зараз, коли надходять холодні повітряні маси з півночі, але демпфіровать (компенсувати - ред.) Цей процес сонце вже не може. Енергія сонця вже істотно зменшується », - сказав він.

За словами синоптика, на сході європейської частини Росії температури в найближчі дні будуть знижуватися до мінус двох градусів. Аналогічна температура очікується в Свердловській, Пермській, Челябінській областях, на північному сході Поволжя, на півдні Уралу, в Заволжя.

«Будуть ще заморозки на півдні Сибіру: в горах Забайкалля, а також в гірських районах Іркутської області (на північному сході)», - додав Вільфанд, уточнивши, що заморозки також прогнозуються в Костромській області.

Заморозки, за словами синоптика, викличе антициклон, який формується над центром європейської території Росії і забезпечує приплив холодних мас по периферії.

Читайте АСН в Google News