Лікарі не в змозі сказати, коли Навальний вийде з коми

29.08.2020, 17:00

Німецькі медики підтвердили: опозиціонер був отруєний. Сам політик як і раніше без свідомості. Коли він прийде до тями?

Лікарі клініки «Шаріте» назвали речовина, яким отруїли Олексія Навального. Медики вказують, що у засновника ФБК сталася інтоксикація речовиною з групи інгібіторів холінестерази. Конкретну речовину фахівці не називають.

Російські фахівці в інтерв'ю російським же СІМ категорично заявляють, що отруєння не було. В іншому випадку омські лікарі обов'язково побачили. Адже при отруєнні речовинами цієї групи є характерна симптоматика.

Віктор Шилов, керівник відділу токсикології та психореабілітації НДІ Швидкої допомоги ім. Джанелідзе в Санкт-Петербурзі в коментарі "Собеседнику" розповів прогнози виходу опозиційного політика з коми.

- Прогнозувати терміни виходу з коми дуже складно, - говорить Шилов. - Це залежить від того, наскільки тривалим було кисневе голодування мозку. Розкид за часом у пацієнтів може бути дуже великий, на це впливає маса чинників. На моїй практиці постраждала від удушення чадним газом в «Хромой лошади» (найважчих пацієнтів тоді відправляли в НДІ Швидка допомоги ім. Джанелідзе) вийшла з коми через три місяці після пожежі. Там було дуже серйозне кисневе голодування мозку.

Читайте АСН в Google News