Україна закриває кордон для іноземців. тимчасово

26.08.2020, 15:45

Україна з 29 серпня до кінця вересня закриває в'їзд іноземних громадян і приватним особам без громадянства через ситуацію з коронавирусной інфекцією. Рішення було прийнято на засіданні уряду, відеозапис якого можна переглянути на сторінці Кабінету Міністрів України в youtube.
У рішенні сказано, що виключення складають громадяни, які мають дозвіл на проживання на території України, є членами міжнародних і гуманітарних місій та організацій, а так само для осіб, запрошених офіційними структурами України: Міністерства закордонних справ, Міністерства оборони України або члени екіпажів.
Також будуть пропускати громадян, які прямують на територію України транзитом і мають документи, що підтверджують виїзд протягом 2 днів, учнів в українських навчальних закладах або проходять військову службу в Збройних силах України. Біженці та особи, які потребують додаткового захисту, також зможуть в'їхати.

Крім них, кордон не закрита для діячів культури, які прибувають на запрошення установ культури разом із супровідним особою. Те ж стосується і учасників спортивних змагань, які проходитимуть на території України.

Проїхати зможуть люди, які прибувають на лікування до закладів охорони здоров'я або везуть до нас гомеопатичні стовбурові клітини для трансплантації.

Також чиновники уточнили, що прикордонники зможуть пропускати громадян Білорусі, якщо вони захочуть перебувати у нас. Про це просив президент Володимир Зеленський.

Крім того, уряд України продовжив до 31 жовтня карантин, введений через коронавирусной інфекції.

Читайте АСН в Google News