Війська Білорусі приведені в повну бойову готовність. Лукашенко вирішив, що є небезпека на зовнішніх кордонах

22.08.2020, 13:55

Головнокомандувач збройних сил Республіки Білорусь, Президент Білорусі Олександр Лукашенко проводячи нараду з керівництвом силового блоку в Гродно, привів основні частини білоруської армії в повну бойову готовність.

Про це повідомляє TUT.by.

"Вперше за чверть століття довелося приймати найсерйозніше рішення, приводячи основні частини Збройних Сил в повну бойову готовність і перекидаючи війська на західний напрямок", - заявив Лукашенко.

Це все відбувається на тлі триваючих протестів проти результатів виборів президента 9 серпня. Лукашенко зазначив, що до внутрішньої ситуації в Білорусі "додався зовнішній фактор". Зокрема, як заявив глава держави, це "ворушіння" військ НАТО.

"Навіть не сказав би, що всередині країни. Перш за все це Мінськ. Навіть не хочу тут Гродно називати з позиції сьогоднішнього дня. Проте що мене найбільше турбує, - до цієї внутрішньої ситуації додався зовнішній фактор. Ми бачимо серйозне ворушіння військ НАТО в безпосередній близькості від наших кордонів на території Польщі і Литви ", - сказав Лукашенко.

На його думку, мета його опонентів - "відволікти від внутрішньої ситуації і напружити на зовнішньому кордоні". Лукашенко також заявив про небезпеку з боку НАТО і доручив захистити Гродно (нагадаємо, Гродно знаходиться в безпосередній близькості троянди трьох кордонів: Білорусі, Польщі та Литви).

 

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Альянс не нарощує сили на кордонах з Білоруссю і закликав Мінськ продемонструвати повну повагу до фундаментальних прав.

Читайте АСН в Google News