Хассіди порахували, скільки вони витрачають під час паломництва

20.08.2020, 14:48

В Умані в четвер, 20 серпня, відбулася прес-конференція про майбутній паломництві брацлавських хасидів, на якій розповіли про те, які фінансові витрати і в яких розмірах здійснюють хасиди під час паломництва.

Президент Фонду імені Рабі Нахмана Натан Бен-Нун розповів паломники, приїжджаючи в це місто, залишають великі суми підприємцям.

Він повідомив, що більшу частину грошей хасиди витрачають на проїзд, харчування та проживання. Також приїжджають іноді подорожують по іншим українським містам.

"Кожен хасид, який прямує до Умані на Рош а-Шана, замовляє квиток на літак - це 800 доларів, плюс таксі з Києва до Умані - 150 доларів. По приїзду він купує SIM-карту, платить за зв'язок українському мобільному оператору. Ціни за ліжко (ліжко) - від 300 до 2000 гривень. " - сказав Натан Бен-Нун

Натан Бен-Нун заявив, що кожного тижня в Україну прибуває близько 1500 хасидів, а в загальне число паломників в один з попередніх років досягло 85 тисяч чоловік.

Нагадаємо, що в зв'язку з COVID-19 хасидів закликали утриматися від паломництва, хоча уряду України і Ізраїлю і не заборонили їм в'їзд.

Читайте АСН в Google News