На Корсунщині жінку забили кулаками на смерть

17.08.2020, 17:08

Страшна трагедія сталася в селищі Стеблів на Черкащині. Як пишуть місцеві ЗМІ там чоловік руками забив до смерті 38-річну Мирославу Соляренко. Що стало причиною вбивства, поки з'ясовує слідство.

Зустрічалася пара близько 2-х років. Соляренко раніше служила в зоні АТО медсестрою. Разом з односельцем не жила. Заходила в гості. Коли медики приїхали на виклик, тіло жертви було покрито синцями. Нападник завдав їй не менше 20 ударів в обличчя. По всьому будинку лежали пасма її волосся.

До сих пір не можу прийти в себе, - розповідає сусідка Марія Семенівна. - Останнім часом він як був хорошим. Не знаю, що на нього найшло. Я і не знала нічого, поки поліція до мене не прийшла. Прибігли батьки. Мати дівчини втратила свідомість. Ніколи не бачила, щоб вони билися. Бувало, поскандалити і все на цьому. Не пив довгий час. Кажуть, «закодувався». Подобався навіть мені. Був господарським.

Відомо, що коли передбачуваний вбивця усвідомив скоєне, побіг за допомогою до сусідів. Був повністю оголеним.

- Прибіг з початку до молодої сусідки, - продовжує Марія Семенівна. - Сказав, що робив Мирославі штучне дихання. Побігли подивитися і викликали «швидку». Коли медики приїхали, вона була мертва.

Батьки вбитої не схвалювали вибору дочки. Між ними виникали скандали через це.

- Майже 3 роки дочка була медсестрою в Авдіївці на «нулі», - тихо каже отець Миколай Соляренко. - Після служби знайшла собі його. Багато разів ми з дружиною говорили, щоб не ходила туди. Він вживав наркотики і пив. Напередодні трагедії якраз приїхала із заробітків. Просили, щоб побула вдома, але вона рвалася до цієї людини. В той день я її і проводжав до воріт. Він стояв на вулиці. Чекав дочка. Пішли з ним десь в магазин. Повернулися до нього додому. Вранці я дізнався про все.

Батькам довелося платити, щоб обличчя дочки загримували перед похоронами.

- Заплатив трохи більше в морзі, щоб хоч щось зробили з її обличчям, - пояснює Соляренко. - Але не варто, тому що була дуже вражена. Більше 20 ударів в голову зробив. Рука вся синя. Бив він її і раніше. І в поліцію заявляти на нього не хотіла. Був весь у боргах. Продала свій пай і заплатила за все. Жив за її рахунок. Любила дуже. Я на колінах просив колись, щоб не ходила туди. Все село знало, що це за людина.

У п'ятницю, 14 серпня, Катеринопільський райсуд дав підозрюваному 2 місяці утримання під вартою, поки йде розслідування. Свою вину чоловік не визнає. Каже, сама вдарилася.

- Вдень ми випили трохи шампанського. Уже ввечері я помився і пішов до телевізора, - розповів журналістам затриманий. - скип'ятив для неї воду. Раптом почув гуркіт. Гукнув її. Чи не відгукується. Побіг на кухню. Вона лежала на підлозі. На батареї і умивальнику була її кров. Особа теж все залито кров'ю. Я злякався і потягнув її в іншу кімнату. Почав обливати водою і робити штучне дихання. Плескав по ній, щоб привести до тями. Вибіг на вулицю і кричав, щоб викликали «швидку». Я не міг їй нанести 20 ударів. У мене руки цілі.

Підстав звинувачувати Стеблівці в злочині досить, кажуть в корсунській поліції. На момент затримання чоловік мав опухлі кулаки. Накинувся на одного з поліцейських.

- 12 серпня близько сьомої ранку надійшло повідомлення про виявлений труп жінки, - коментує начальник Корсунь-Шевченківського райвідділу поліції Дмитро Вовк. - Встановлено, що саме затриманий наніс тілесні ушкодження.

Ймовірний вбивця вже неодноразово потрапляв за ґрати. У тому числі за збут наркотиків. Останні 2 роки не пив. У будинку чоловіка правоохоронці знайшли пляшку з-під горілки. Випитий алкоголь міг вплинути на свідомість затриманого, неофіційно говорять поліцейські.

Мирославу Соляренко поховали 14 серпня.

Читайте АСН в Google News