Тіхановська планує оголосити себе президентом Білорусі

17.08.2020, 08:30

Республіка Білорусь. Мінськ. 17 серпня. Як стало відомо в воскресіння з матеріалу польського видання Rzeczpospolita, в штабі опонента Олександра Лукашенка Світлани Тіхановском готується офіційна заява і оголосить себе переможницею президентських виборів в Білорусі.

Дану інформацію видання наводить зі слів її прес-секретаря Тіхановском - Анни Красулина.

Головний конкурент чинного президента Республіки Білорусь, яка знаходиться зараз в Литві, готує спеціальну заяву, в якому вона оголосить свою перемогу на президентських виборах, що пройшли 9 серпня.

"Ми очікуємо, що Захід прийме вибір народу Білорусі і визнає перемогу Тіхановском", - сказала Красулина в коментарі "Речі Посполитої"

Нагадаємо, вчора в Мінську відбувся мітинг прихильників Лукашенка. Коментатори з числа жуоналістов і блогерів, які вели прямі трансляції з місця подій відзначали, що на мітинг зібралося кілька тисяч осіб, хоча офіційна влада спочатку повідомили про п'ятдесят тисяч, з часом "округлили" цю цифру до сімдесяти тисяч чоловік. Присутні на місці подій в один голос сумніваються в правдивості даних цифр. Так само відзначається, що це був перший виступ Лукаенко перед народом на вулиці за досить тривалий проміжок часу.

Приблизно в той же час, не далеко від мітингу прихильників Лукашенка, у Стели в Мінську зібралися прихильники опозиції. За даними журналістів, їх було більше 100 тисяч. Крім того, вони вперше озвучили свої вимоги, серед яких відставка Лукашенко, Тіхановском - президент і нові вибори.

Читайте АСН в Google News