В Україні з'явиться єдиний електронний квиток на всі види транспорту.

30.07.2020, 12:30

УКРАЇНА, Київ, 30 липня. На вчорашньому засіданні Кабінету міністрів України було підтримано підготовлений Міністерством інфраструктури проект постанови КМУ, який передбачає реалізацію експериментального проекту по впровадженню послуги з оформлення єдиного електронного квитка на Транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua.

Даний проект покликаний надати сучасні цифрові послуги населенню. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

"Сучасний транспорт повинен бути максимально простим, комфортним і зручним для кожного. Можливість придбання е-квитків в різних галузях транспорту роблять сервіс для пасажира простіше у використанні, а саму послугу швидше в оформленні. Наша амбітна мета - об'єднати всі види транспорту одним електронним квитком. щоб усі послуги при плануванні подорожі можна було отримати в одному місці, зручно і швидко. Експериментальний проект по впровадженню е-квитка починаємо в столиці з єдиного е-квитка на залізницю і метро. Вдячний колегам-чиновникам за підтримку цієї ініціативи ", - зазначив глава Міністерства.

Раніше Міністерство інфраструктури повідомляло, що вони, спільно з компанією VISA працюють над оптимізацією платіжного сервісу PayGovUa, для зручного користування пасажирами українського транспорту і зниження міжбанківської комісії (інтерчейндж).

Як стало відомо після засідання Уряду реалізувати проект планують у три етапи:

▪️ на першому планується об'єднати залізничні перевезення ( "Київ - Харків"; "Київ-Одеса"; "Київ - Львів") і київський метрополітен;

▪️ на другому об'єднати всі залізничні перевезення і весь муніципальний транспорт Києва;

▪️ на третьому додати внутрішні авіа та автобусні перевезення і розширити географію міст.

Завершити впровадження єдиного електронного квитка планують до 30 червня 2021 року.

На сьогоднішній день, кабінет пасажира функціонує на транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua в режимі експериментальної експлуатації з наданням доступу обмеженому колу осіб.

Читайте АСН в Google News