Российский самолет нарушил границу Украины

11.07.2020, 11:45

Як повідомляє РБК-Україна, з посиланням на дані сервісу Flightradar24, в п'ятницю, 10 липня, російський пасажирський літак, який здійснював внутрішній рейс за маршрутом Анапа - Санкт-Петербург, зайшов в повітряний простір України. Йдеться про рейс U6346 (SVR346).

Так, літак летів через територію ОРДЛО, Луганської та Харківської областей. Потім борт увійшов в російський повітряний простір.

Як показує схема прольоту, поблизу Ростова-на-Дону борт то повертає на захід і рухається через Україну, де в районі тимчасово окупованих російськими військами міст Брянка та Кадиївка вирівнює курс і далі вже рухається на північ.

За даними сервісу, це був Airbus A319-112 компанії "Уральські авіалінії", зареєстрованої в Єкатеринбурзі.

Відзначимо, прольоти території України для російських літаків заборонені, а рейси через зону бойових дій на Донбасі не здійснює жоден перевізник світу.

РБК-Україна намагалося з'ясувати, чи були надані відповідні дозволи на політ українською владою, але на момент публікації в Міністерстві оборони і ДП "Украерорух" не виходили на зв'язок. У Державній прикордонній службі повідомили, що такі випадки не входять в зону відповідальності відомства.

Читайте АСН в Google News