У МВС розповіли кого і як будуть штрафувати за недотримання карантинних заходів

23.06.2020, 12:50

Радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Володимир Мартиненко в коментарі для каналу "Україна 24", розповів як Національна поліція контролює і як планує карати порушників карантину.

Нагадаємо, що в Україні продовжили дію карантину у зв'язку з пандемією коронавируса до 31 липня. Практично всі регіони України перейшли на адаптивний карантин, однак надавно частина областей змушена була повернутися до посилення карантинних заходів через зростання числа хворих в динаміці.

З 22 червня в Україні посилили контроль за дотриманням карантинних правил.

"За порушення штрафуємо більше звичайних громадян, але і організацій штрафується теж багато. Через погіршення ситуації із захворюваністю з сьогоднішнього дня почався більш жорсткий контроль за дотриманням заходів, пов'язаних з карантином", - сказав він.

Радник звернув увагу, що в разі виявлення порушень карантинних заходів відповідальність за це несе торговельна мережа, яка не забезпечує дотримання правил. Як співробітники торгової мережі можуть змусити несвідомих громадян виконувати дотримання правил радник не уточнюється.

"У нас карантинними заходами передбачено, що маска повинна закривати ніс і рот, і якщо хтось носить її по-іншому, це порушення, за яке можуть скласти протокол. Ситуація працює більше на попередження порушень, але на цьому тижні ми почали жорстко контролювати дотримання обмежень ", - сказав він.

Читайте АСН в Google News