Укргідрометцентр попереджає про різке погіршення погоди по всій території України

21.06.2020, 20:34

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій на своєму сайті з посиланням на Укргідрометцентр, з понеділка, 22 червня, по всій території України очікуються грози зі шквалами та градом. Негода обійде стороною тільки схід країни.
Грози очікуються вдень. В окремих районах пориви вітру посиляться до 15-20 метрів в секунду. У Закарпатській області та Прикарпатті дуже ймовірні рясні дощі.

Негода торкнеться і столицю. У Києві та Київській області вдень 22 червня прогримлять грози, в окремих районах будуть град і шквали 15-20 м / с. У зв'язку з цим в ГСЧС оголосили І рівень небезпеки.

Нагадаємо, що згідно з міжнародними стандартами, погодні умови характеризуються шкалою колірних значень. Кольоровий код, що позначає ступінь небезпеки погодних явищ, дозволяє доступним чином повідомити, наскільки серйозними є сформовані або прогнозовані погодні умови. Шкала кодів складається з чотирьох кольорів, які представляють собою певні рівні ризиків прогнозованих явищ погоди.

Жовтий колір погодних умов позначає, що погода потенційно небезпечна, можливі несприятливі явища погоди (опади, грози, пориви вітру, високі або низькі температури та ін.), Які можуть становити небезпеку для окремих видів соціально-економічної діяльності.

Читайте АСН в Google News