Новий карантин не за горами

08.06.2020, 16:30

Як повідомив в коментарі Главреду стратег, інфекціоніст, консультант з управління змінами, директор Revival Institute for Future Вадим Арістов Україна, вийшовши з карантину, отримала лише тимчасовий перепочинок, бо друга хвиля епідемії коронавируса - не за горами. Інфекціоніст рекомендує українцям бути готовими до нового карантину

"Розслаблятися ще рано. А точніше - можна тимчасово видихнути, розуміючи, що незабаром може бути введений другий карантин. Не варто думати, що все позаду, і життя поступово повертається в колишнє русло. Насправді, все ще попереду", - вважає Аристов .
На думку інфекціоніста, держава і бізнес повинні використовувати це тимчасове затишшя для підготовки до можливого наступного карантину.

"Той час, що зараз у нас є, потрібно використовувати максимально, щоб повернути до життя економіку: відновити бізнес-процеси, повернути до роботи людей, почати заробляти. Або, якщо у компаній є така можливість, потрібно за цей період налагодити нормальну віддалену роботу співробітників, щоб в разі карантину не було ніяких збоїв ", - зазначив Вадим Арістов.

За його словами, необхідність ввести повторно карантин може з'явитися вже скоро, і в підвішеному стані ми будемо жити ще, як мінімум, рік.

"В даний момент ми наближаємося до другого піку першої хвилі епідемії коронавируса, а згодом прийде і друга хвиля. Кожен пік може бути в десятки і сотні разів вище, ніж те, що ми спостерігали в березні-травні", - вважає Аристов.
Тому, за словами інфекціоніста, той, хто може працювати віддалено, краще нехай так і робить.

"Або ж роботодавці можуть перепланувати бізнес-процеси і потоки людей. Розділити графіки людей на дві-три зміни, щоб співробітники менше перетиналися. Також доцільно організувати корпоративний транспорт і корпоративне тестування, щоб самим - своїми силами на власному підприємстві - зробити те, з чим не справляється держава ", - порекомендував Вадим Арістов.

Читайте АСН в Google News