Зеленський пропонує легалізувати ПВК?

06.06.2020, 09:40

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Консультативної ради у справах ветеранів виступив за підготовку законопроекту про приватних військових компаніях в Україні, повідомляє прес-служба глави держави.

"Є два проекти закону про приватної армії, які не зареєстровані в парламенті. У одному з них не передбачено ніяких обмежень. Це законопроект про те, щоб та чи інша бізнес-група могла офіційно зробити для себе приватну армію. А це дуже небезпечно", - зазначив він.

Зеленський додав, що Консультативна рада у справах ветеранів війни може приєднатися до напрацювання законопроекту про приватних військових компаніях і допомогти сформувати збалансований законопроект. Він уточнив, що першочергові законодавчі напрацювання ради потрібно запропонувати найближчим часом, щоб парламент встиг прийняти їх до закриття нинішньої сесії.

Указом від 2 червня 2020 року, який підписав Зеленський, в Україні створено Консультативну раду у справах ветеранів війни. Його главою призначений Сергій Куніцин. У документі повідомляється, що відомство створено з метою забезпечення захисту прав, свобод і законних інтересів ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) захисників України і учасників бойових дій на території інших держав, а також осіб, яких незаконно утримують на тимчасово окупованій території України.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії ведуться між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на пропоновані Україною факти і докази.

Читайте АСН в Google News