Військовий злочинець, громадянка Поклонська вирішила звернутися в ООН

02.06.2020, 10:35

Колишній російський прокурор анексованого Криму Наталія Поклонська, щодо якої в Україні розслідують кримінальну провадження про порушення законів і звичаїв війни, Наталя Поклонська розцінює відмову допомагати Москві вирішувати проблеми з водопостачанням Криму як "злочинну політику проти кримчан".

"Я прекрасно розуміла, що українські політики дадуть саме так. Але ця відповідь мав пролунати з їхніх вуст як доказ вимушеної для нинішньої української влади продовжувати злочинну політику проти людей, в тому числі проживають в Криму", - повідомила підозрювана в посадовому злочині Поклонська одному з россмі.

Нагадаємо, що недавно міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив в ефірі одного з українських телеканалів, що Київ не має наміру допомагати Москві вирішувати проблеми з водопостачанням Криму. У свою чергу віце-прем'єр України, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що відновлення водопостачання можливо тільки після повернення півострова до складу України.

Раніше зрадник України Наталія Поклонська, одна з перших, що потрапили в базу даних сайту "Миротворець", направила лист на ім'я Верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет із закликом засудити дії Києва, що перекрив подачу води до Криму. За словами колишнього прокурора анексованого Криму, така ситуація - "кричуще порушення прав кримчан, яке ставить під загрозу не тільки життю людей, а й руйнує природу регіону". Про те, що така ситуація стала можлива після окупації російськими військами Кримського півострова вона, звичайно, не згадала.

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через що йде від Дніпра Північно-Кримський канал. Однак після окупації Криму Росією подача води по каналу на півострів була повністю припинена до деокупацію регіону.

Читайте АСН в Google News