СБУ запобігла спробі незаконного відчуження майна на 18 мільйонів гривень

04.11.2015, 12:13

Співробітники Служби безпеки України викрили корупційну схему відчуження майна одного з проектних держпідприємств Запоріжжя на 18 млн гривень.

Як повідомляє прес-служба СБУ, посадовці держпідприємства уклали декілька фіктивних договорів із комерційними структурами з сусідньої області для виконання низки проектно-конструкторських робіт. Нині встановлено, що нібито необхідна документація вже була розроблена фахівцями держпідприємства. Чиновники передали її бізнесменам для підтвердження «виконаних» за договорами робіт.

«У результаті угоди державна структура залишилася «винною» підприємцям 18 млн гривень. Для стягнення заборгованості комерсанти звернулися до суду, і як на відшкодування претендували на нерухоме майно держпідприємства, що оцінили значно нижче ринкової вартості», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що втручання правоохоронців заблокувало реалізацію корупційної схеми. Найближчим часом незаконні судові рішення будуть скасовані, а майно повернуто у власність держави. Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Читайте АСН в Google News