У харківському метро планувався теракт

22.03.2019, 13:21

Співробітники Служби безпеки України попередили терористичний акт в харківському метрополітені, повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники СБУ встановили, що спецслужби РФ завербували жителя Харкова для організації і здійснення теракту на одній зі станцій метро. За задумом кураторів вибух повинен був привести до численних людських жертв і дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні напередодні президентських виборів.

В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 15, ст. 258 ККУ, співробітники СБУ задокументували, що представники спецслужб РФ передали виконавцеві вибуховий пристрій потужністю шістсот грамів тротилу, яке наводилося в дію телефонним дзвінком. Вони також надали інструкції з проведення підготовчих заходів по здійсненню теракту і виплатили 15 доларів США за скоєння злочину. Встановлено, що вже в Харкові зловмисник придбав цвяхи, шурупи, болти і гайки, якими планував начинити вибуховий пристрій для посилення його вражаючої дії і збільшення кількості постраждалих.

Під час проведення спецоперації СБУ не допускала виникнення будь-якого ризику для життя і здоров'я громадян. В рамках досудового розслідування оперативники СБУ завчасно вилучили зі схованки підривника справжній вибуховий пристрій і замінили його на "муляж".

Зловмисника затримали після установки на станції метро «Індустріальна» вибухового пристрою під час масового скупчення людей. Йому повідомлено про підозру у вчиненні терористичного акту.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала "Білу балаклаву".

Читайте АСН в Google News