Бойовики «Ісламської держави» намагалися проникнути в Україну

03.11.2015, 15:07

Впродовж 2015 року СБУ спільно з прикордонниками та міліцією блокувала в'їзд на територію нашої держави 59 особам, які брали участь у військовому конфлікті в Сирії.

За інформацією прес-служби СБУ, бойовиків міжнародних терористичних організацій «Ісламська держава», «Фронт ан-Нусра» і «Імарат Кавказ» примусово повернуто до країн походження.

«Більшість із них за підозрою в терористичній діяльності вже депортовано з Туреччини, Йорданії та Єгипту, а деякі навіть мали судимість за вчинення насильницьких злочинів», - йдеться в повідомленні.

Бойовики розглядали Україну як транзитну територію, де можна пройти лікування або виготовити сфальшовані документи для виїзду в сирійсько-іракську зону військового конфлікту.

Зокрема, 29 жовтня заборонено в'їзд на територію України громадянину Російської Федерації, який у складі терористичної організації «Ісламська держава» брав участь у бойових діях в Сирії і прибув із Туреччини.

Крім того, за матеріалами СБУ протягом року зареєстровано 10 кримінальних проваджень за фактами виготовлення і використання підроблених документів в інтересах прихильників терористичних організацій.

Читайте АСН в Google News