На Південному березі Криму каналізаційний колапс

17.03.2019, 20:10

Раніше найчистіше на Південному березі Криму селище Форос затопила каналізація з нових багатоповерхівок, чиї стоки зливаються прямо в море через приватні будинки і городи місцевих жителів. Про це повідомляють кримські ЗМІ.

Як повідомляється, забудовники підключили багатоповерхові будинки до старих комунікацій, які ніхто не лагодив із часів СРСР. Про перевантаження мереж і можливу техногенну катастрофу місцеві громадські працівники говорили давно, але «влада» так нічого і не зробила.

Згідно з переписом населення в 2016 році, в Форосі проживало 1889 осіб. Це число в туристичний сезон різко збільшується і перевищує граничну норму. Крім того, зараз селище Форос активно забудовують, підключаючи нові будинки до радянських комунікацій. Така активна забудова не могла не позначитися на стані старих комунікацій і з кінця зими 2019 року по селищу потекли стоки.

Річка нечистот протікає по приватних будинках і городах місцевих жителів, а потім стікає в море. Через це люди не можуть купатися на загальнодоступних пляжах і змушені ходити на пляжі санаторіїв, які в будь-який момент можуть відмовити у вільному проході. Люди, що приїжджають до Криму, не знають про це і продовжують купатися в морі, ризикуючи заразитися.

Читайте АСН в Google News