Слідом за останнім онкологом з Ялти зник і ЛОР

03.03.2019, 20:10

З окупованої Росією Ялти надходять тривожні повідомлення про жалюгідний стан медицини. У всьому місті вже немає жодного ЛОР-лікаря, а кількість машин «швидкої допомоги» наближається до нуля. Про це в групі «Ялта - любов моя» розповіла мешканка Ялти Тетяна Беккер, якій навіть відмовилися знімати шви.

За словами жінки, 28 лютого під час урагану вона отримала серйозні травми, треба було допомогу лікарів, накладення швів і консультація ЛОРа. Однак таку допомогу вона змогла отримати лише через кілька годин в Лівадії, куди добиралася самостійно, так як машин «швидкої допомоги» в місті майже немає і на виклик ніхто не відповідає.

Нагадаємо, в грудні 2018 року в Ялті російсько-окупаційні «влади» зі скандалом звільнили єдиного в місті онколога Дмитра Барановського за боротьбу проти оптимізації медицини і спілкування з представниками ЗМІ. Конфлікт лікаря з керівництвом лікарні стався, коли лікар став призначати пацієнтам встановлені згідно з ОМС направлення на обстеження. Потім Дмитро Барановський дав коментарі про ситуацію в місті важкої ситуації «Российской газете», після чого лікаря звільнили.

Зараз в ялтинській поліклініці пацієнтів приймає тільки гінеколог-онколог. Обов'язки, які раніше виконував Дмитро Барановський, зараз виконують кількох лікарів стаціонару в лікарні Лівадії, до яких можна потрапити тільки через тиждень після запису в чергу.

Читайте АСН в Google News