В Україні вперше провели аеромедичну евакуацію

28.02.2019, 17:12

Вперше в історії України Центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Донецької області і міста Києва спільно з ДСНС при активній підтримці учасників ООС провели аеромедичну евакуацію, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

За даними відомства, 27 лютого дівчинку у важкому стані транспортували з Краматорська до Києва спеціалізованим літаком. Зараз дитину готують до оперативного втручання.

"Дівчинку 2006 року народження доставили з обласного відділення нейрохірургії лікарні міста Лиман Донецької області до аеродрому Краматорська. Лікар-анестезіолог і фельдшер супроводжували дитину в аеропорт в Києві. Для подальшого лікування бригада екстреної медичної допомоги в супроводі патрульної поліції доставила дитину в інститут нейрохірургії ім. Академіка Ромоданова НАМН України. Зараз дівчинка перебуває у відділенні інтенсивної терапії та анестезіології інституту", - йдеться в повідомленні.

Це перша аеромедична евакуація, вона відбулася за підтримки волонтерів та активістів.

Раніше повідомлялося, що Україна зайняла 93-тє місце в рейтингу з 169 країн щодо здорового рівня життя Bloomberg Global Health Index.

Читайте АСН в Google News