У Москві проходить марш пам'яті Бориса Нємцова

24.02.2019, 16:49

У Москві в неділю, 24 лютого, проходить марш пам'яті опозиційного політика Бориса Нємцова, приурочений до четвертої річниці його вбивства. За даними правоохоронців, в узгодженій з владою акції беруть участь близько 6 тисяч осіб.

На акції в російській столиці присутні колона «Обмін усіх на всіх», активісти з прапорами «Бессрочка», члени політичних партій «Яблуко» і «Солідарність», а також прихильники Олексія Навального. Учасники скандують: «Росія буде вільною!». Також на марші є колона з чорним банером «Кожного пригадаємо», в якій знаходяться люди з портретами вбитих у Росії журналістів Владислава Лістьєва, Дмитра Холодова, Анастасії Бабурової, Юрія Щекочихіна, Кирила Радченка, Олександра Расторгуєва та багатьох інших.

Нагадаємо, Бориса Нємцова застрелили в центрі Москви біля Кремля ввечері 27 лютого 2015 року. 13 липня 2017 року у цьому злочині суд звинуватив Заура Дадаєва, який отримав 20 років колонії суворого режиму, братів Анзора і Шадіда Губашевих (19 і 16 років колонії відповідно), Темірлана Ескерханова (14 років в'язниці) і Хамзата Бахаева (11 років ув'язнення). Організатором злочину слідчі назвали водія командира Дадаева в чеченському батальйоні «Північ» Руслана Мухудінова. Однак адвокат сім'ї Бориса Нємцова Вадим Прохоров впевнений, що Мухудінов не міг бути замовником цього злочину.

Читайте АСН в Google News