На Донбасі затримали митрополита УПЦ МП

18.02.2019, 20:22

Митрополита Горлівського і Слов'янського Митрофана затримали на контрольно-пропускному пункті і в супроводі конвою доставили в міське управління поліції м. Слов'янська, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП з посиланням на сайт Горлівської єпархії.

Згідно з інформацією прес-служби єпархії, на одному з внутрішніх блокпостів сталася звичайна перевірка документів, після якої було оголошено про затримання митрополита. На питання про причини затримання поліцейський відповів, що відповідно до Закону України «Про Національну поліцію» має право затримати будь-яку людину на три години без пред'явлення звинувачень.

Архієрея обшукали і викликали опергрупу, яка відконвоювала його в Слов'янський відділ поліції. Там відбулася бесіда зі слідчим, в ході якої ніяких звинувачень не було пред'явлено. В результаті Митрофана відпустили.

При цьому, за даними ЗМІ, представника УПЦ МП запросили до відділення через наявність в оперативних базах даних інформації про можливі зв'язки з людьми, причетними до незаконного збройного формування "ДНР".

Раніше повідомлялося, що єпископ Баришівський Української православної церкви Московського патріархату Віктор звернувся в ООН, ЄС і ОБСЄ "в зв'язку з фактами масових порушень прав людини в Україні і реальною загрозою ескалації релігійних конфліктів".

Читайте АСН в Google News