З'явилося перше рішення суду за булінг

13.02.2019, 16:20

В Україні винесено перше судове рішення за булінг. Так, Бориспільський міськрайонний суд Київської області виніс рішення за фактом цькування в школі, повідомила нардеп Оксана Білозір.

"За фактом булінгу був складений протокол про адміністративне правопорушення та направлений на розгляд до суду, який, власне, і встановив факт булінгу, тобто дії психологічного та сексуального насильства з застосуванням засобів електронних комунікацій, що проявилося в освітленні непристойних фото в мережі Інстаграм, внаслідок чого могла бути завдана шкода психічному здоров'ю потерпілої. У судовому засіданні мати неповнолітньої вину в скоєному визнала, просила суворо не карати", - йдеться на сторінці Білозір в Facebook.

За рішенням суду у йій справі суддя вважає за необхідне накласти на батьків винної особи покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн і судовий збір у розмірі 384,20 грн.

Раніше повідомлялося, що співробітники поліції в населеному пункті Вишеньки в передмісті Києва притягнули до адміністративної відповідальності маму учениці дев'ятого класу, яка жорстоко побила в школі ровесницю.

Читайте АСН в Google News