На нацвідборі "Євробачення" новий скандал навколо російського громадянства

13.02.2019, 11:48

Навколо національного відбору на пісенний конкурс "Євробачення" розгорівся новий скандал. Фіналістка відбору Юлія Юріна (група YUKO) зізналася, що у неї російське громадянство.

"Так, я громадянка РФ. Я народилася в Анапі (Краснодарський край, Кубань) і прожила там 18 років. Навчалася в 4 школі. У 2010 році відвідала з виступом Україну, де мені пощастило співати того ж "Повернися соловейку" на Майдані під час святкування дня Святого Миколая. Тоді мені і запропонували місце в Консерваторії, але так як мені було 16 років, я вирішила почекати зі вступом, довчитися до 11 класу і вже, докладно підготувавшись, приїхати на навчання в Україну. Я взяла в діаспорі книги з історії України, приходила в українські сім'ї, щоб читати вголос вірші Лесі Українки з бібліотеки братів Семенових, які співали зі мною в ансамблі, а в подальшому, як і я, переїхали жити в Україну, але тільки не в Київ, а до Львова", - написала Юріна на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що вчилася в КНУКіМ і з 2015 року намагалася отримати посвідку на проживання в Україні, проте це вдалося лише в кінці минулого року.

Раніше повідомлялося, що дочки заступника Аксьонова хочуть представляти Україну на Євробаченні.

Читайте АСН в Google News