Вчені з'ясували користь сексу для здоров'я

11.02.2022, 21:31

Ще кілька десятків років тому вчені не приділяли питанню інтимних відносин стільки уваги, як зараз.

Нещодавно було проведено одне дослідження, результатом якого стало відкриття ще однієї користі інтимних відносин.

Представники науки з Великої Британії вважають, що систематичні заняття сексом у зрілому віці знижують ймовірність розвитку старечого недоумства.

Для отримання відомостей вчені провели експеримент за участю добровольців старше 50 років. Учасники проходили тести і вирішували різні завдання. Обробивши результати, вчені виявили, що добровольці, які займаються любов'ю хоч 1 раз на тиждень, швидше справляються з завданнями порівняно з тими, у кого немає місця сексу в особистому житті.

Позитивний ефект досягається за рахунок того, що під час сексу в організм продукує дофамін і окситоцин.

Перераховані гормони стимулюють роботу головного мозку і зменшують вірогідність погіршення мозкової діяльності.

Це вже не перше дослідження, яке доводить позитивний вплив сексу на людей. Регулярні інтимні стосунки покращують циркуляцію крові, позитивно впливають на здоров'я в цілому. Крім того, секс покращує емоційний стан і навіть підвищує впевненість у собі.

Також експерти наголошують на тому, що інтимні стосунки слід мати з одним партнером. Це захистить тебе від ймовірності роздобути захворювання, що передаються статевим шляхом. А психологи наполягають на тому, що тільки щирі любовні почуття здатні зробити людину по-справжньому щасливою.

Джерело: menslife.com.

Читайте АСН в Google News